Referat: Hertzöga BK 2 - Lysviks IF

Då var vårens sista match avklarad och det blev en tuff match både vädermässigt och spelmässigt.
Vi kan säga direkt att Hbk i denna drabbning utnyttjat specialreglerna som damtvåan har gällande flytt av spelare mellan första o andralag maximalt så de ställde nog upp med de klart starkaste lag de haft i vår.
Vi får det till 6st som var med i senaste A-lagsmatchen och när vi själva är skadeskjutna så blev det i värmen en övermäktig uppgift.

Matchbilden såg lika ut i stort sett hela matchen med ett klart spelövertag för hemmalaget som visade upp ett jättefint passningsspel med bra rörelse och hela tiden hördes kommunikation mellan spelarna. Hur ett lag som spelar på detta sätt inte ligger i toppen är ju en gåta men som sagt de har nog inte haft denna uppställning tidigare (7 av dagens spelare var inte med i senaste matchen)
De fick också en tidig ledning i 4:e min då vi har inkast mitt på egen planhalva som de enkelt tar hand och via en snabb omställning ställer vårt försvar som inte är organisserat vilket ger ett friläge som utnyttjas säkert, dock misstänkt offside.
Vi själva har svårt att få till nått genomtänkt spel då vi saknar det som de har dvs rörelse, prat och genomtänkta passningar till medspelare. De gånger vi skapar farligeheter är när vi gemensamt går i press bestämt för de vill gärna spela sig ur all situationer o detta ger oss ett par fina kvitteringslägen.
I 12.e minuten är det Carro som stressar deras ytterback som då slår ett dåligt uppspel vilket Julia snappar upp o tar sig fram till fint skottläge men hennes tunga skott går strax utanför.
Två minuter senare är det Julia själv som stressar till sig boll från mittback vilket ger friläge men skottet går tyvärr mitt på mv.
Vi hade behövt utdelning på nån av dessa lägena för att riktigt kunna tro på poäng och det hade nog varit möjligt för även om de hade ett massivt spelövetag i stora delar av matchen så kändes det lugnt bakåt så länge som vi stod rätt i försvaret o med det menas att vi markerar på ett sätt som gör att Ida går fri o kan gå på bollar i djupet mot framrusande anfallare. När vi hade den rollfördelningen fick de inte en målchans men när vi blir lite oorganisserade så kommer lägena för motståndarna och de fick ett par förutom målet men då var Amanda vaken och gjorde fina utrusningar.
Paus och 0-1 vilket gjorde att hoppet levde och coacherna hade lite justeringar för att vi i värmen skulle orka med andra halvlek defensivt för nån chans får man alltid frammåt.

Tyvärr kom den förhoppningen på skam redan efter 2min i andra då vi straffas efter några småmisstag i defensiven som gör att istället för att kunna gå till anfall får de en frispark mitt på vår planhalva.
Frisparken isig är inte farlig men bollen hamnar på vår vänsterkant där vi alldeles för enkelt släpper fram spelare som kan slå ett inlägg.
Inlägget har vi chansen att nicka bort men drar bort huvudet o när bollen sen ramlar ner står tre lifspelare mot en hbkspelare som trots det kan vända runt o lägga in bollen i bortre gaveln..
Detta var nog för alla gulsvarta som en riktig käftsmäll och värmen kändes säkert som ännu värre än den var.
Spelet fortsatte sen på samma sätt med hemmalaget som utnyttjade konstgräset och spelade ut på ett övertygande sätt men som sagts tidigare så när vi låg i rätt position i försvaret så skapade de otroligt få chanser sett till bollinnehav. Vi själva blev tyngre o tyngre i benen men glimtade till några gånger som i den 66:e minuten då vi på vänsterkanten spelar oss fram till ett inlägg som Lotta går på o kolliderar med målvakten vilket ger Tilde öppet mål men en back slänger sig hänsyslöst mot henne o kan avstyra skottet.
Vi hade nu vår bästa period i andra halvlek och ett par minuter senare fightas vi bra vid strafflinjen vilket ger Matilda A skottläge och i nån sekund trodde vi på mål men bollen gick i ribbans underkant och kunde rensas bort.
Sista 20 blev en kamp att överleva matchen då många hade krampsymtom o andra skavanker förutom ren o skär utmattning så det blev mycket bytande hit o dit samtidigt som Hbk inte heller kunde dyrka upp vår defensiv.

Detta innebar att 2-0 stod sig matchen ut och det är inte mycket att säga nått om rättvisan i det.
Spelarkritikmässigt så kämpar alla bra men vi får inte ut alls det passningsspel o den löpvillghet som visas upp på träningar vecka efter vecka så det är nått att suga på inför omstarten.
Det som känns bra är att vi defensivt är stabila när vi aggerar rätt för då skapar motståndarna inte en målchans hur än matchbilden är. Med Julia i sin fortfarande ovana position på topp kan inte heller motståndarförsvaren slappna av en sekund för då kommer hon ångande.
Vi måste dock skärpa till passningsspelet, aggresiviteten (tuffheten) samt pratet inom laget för att ta steg frammåt i höst.

Matchfakta: 0-2 (0-1

0-1 4min Friläge pga ostrukturerat försvar efter brutet inkast.
0-2 47min Skott fr ca 10 met efter spelare fått tag i boll i kamp med tre lifare.